Te elfogadod a tested? Elégedett vagy magaddal? | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Te elfogadod a tested? Elégedett vagy magaddal? | Blog
Fotó: Women’s Ideal Body Types Throughout History YouTube

Te elfogadod a tested? Elégedett vagy magaddal? | Blog

Olvasói cikk. Beküldő: Orsi

Testkép

Állok a tükör előtt. Nézem azt a nőt, aki ott áll. Nézem magamat. Mit látok? Szép az a nő? Csúnya?

Ki mondja meg, hogy mi a szép és mi a csúnya?

Fotó: Gabor Palla

Látok egy negyven feletti nőt. Jól álcázott melír alatt ősz hajszálak. Látom az évekig tartó fogyás-hízásnak (és sajnos a nem jó genetikának) eredményét, a fenekén és combján a narancsbőrt.

Látok egy anyát.

Két év szoptatás után kissé megereszkedett mellekkel. Látom a szeme alatt a ráncokat, aminek a legtöbbje a sok nevetéstől alakult ki.

És mit látok még? Egy gyönyörű, kiegyensúlyozott, boldog gyermeket, aki épp odarohan hozzá egy puszira. Egy társat, aki hosszú évek óta jóban-rosszban kitartott mellette, bármi is történt, – akinek 22 éve ő a legszebb nő a világon.

Kell ennél több? Nem kell!

A 40 éves nő már ne ugráljon, mert ciki? | Blog

Sok nő negyvenes éveihez közeledve, nem szívesen árulja el életkorát. Arról már nem is beszélve, hogy utána mi van? Mármint korilag. Sokszor gondolják azt bizonyos dolgokról, hogy ez már nem nekik való, vagy kinevetik őket, ha új dolgot próbálnak ki. Nem is gondolnád, hogy mennyi minden új dolog kezdődhet el!

Ki mondja meg, hogy mi a szép és mi a csúnya? Saját magad? A társad? A média?

Ezt mindenkinek saját magának kellene eldöntenie. Nem befolyásolhatna senki és semmi. De ma nem ilyen világban élünk. Már a gyerekekre ráerőszakolják, hogy milyennek kell lenniük, hogyan kell kinézniük. A sok csontsovány, beteg modell a kifutókon, újságban.

Egy életünk van. A saját bőrünkben kellene jól éreznünk magunkat. Elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.

Állok a tükör előtt. Nézem azt a nőt, aki ott áll. Nézem magamat. Arra az elhatározásra jutottam, hogy nyáron felveszem a bikinimet, és az ősz hajszálaimmal, kicsit lógó mellemmel és narancsbőrös fenekemmel végiglejtek a plázson.  És ha valaki megjegyzést tesz, rámosolygok, és megyek tovább a homokozóba várat építeni a kisfiammal, akinek én vagyok a legszebb anyuka a földkerekségen.

Neked is van egy sztorid, amit megosztanál másokkal? Küldd el nekünk! >>>

Van egy jó recepted? Küldd el nekünk az Éléskamra receptjei közé! >>>

Ebben a videóban megnézheted, hogy milyen drámaian változott az idők során az ideálisnak mondott női test:

Women’s Ideal Body Types Throughout History

A diverse cast of models shows how the standard of beauty for women has changed dramatically over time. Find out more about how our perception of women’s beauty has evolved: http://www.buzzfeed.com/eugeneyang/womens-ideal-body-types-throughout-history#.ohrrLWZkZ If you prefer a version with black text, watch the Facebook version: https://www.facebook.com/video.php?v=1619559064851636&set=vb.1318800798260799&type=2&theater Check out more awesome videos at BuzzFeedVideo!

About Csak1blog