Sült padlizsán mozzarellával | Éléskamra | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Sült padlizsán mozzarellával | Éléskamra

Sült padlizsán mozzarellával | Éléskamra

Isteni finom és könnyen elkészíthető és a diéta része lehet! Padlizsán imádóknak kötelező elkészíteni az éléskamra receptjei közül ezt a finomságot! Diétázók mozzarellából light változatot vásárolják. Ez valami mennyei finomság és gyorsan elkészül!

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán

  • 2 paradicsom

  • 100g light mozzarella

  • fokhagymapor+só, ízlés szerint bazsalikom, bors.

Elkészítés:

Mosd meg a padlizsánt és a paradicsomokat. Szeld fel a mozzarellát, karikázd fel a paradicsomokat és a padlizsánt, nem kell túl vékonyra. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, arra helyezd el a padlizsánokat. Alá tehetsz egy kis olíva olajat, hogy ne ragadjon le, bár ez sütőpapírtól is függ. Kend át őket fokhagymapor és só keverékével, vagy még jobb, ha friss foghagymát aprítasz rá. Ezt célszerű belekeverni az olívába, amibe még ízlés szerint kerülhet bazsalikom és bors is. Erre rátesszük a paradicsomot, majd mozzarellát. A friss bazsalikomot, akár a végén is rászórhatjuk, isteni finom ízvilágot kölcsönöz neki. A paradicsomot pürének is elkészíthetjük, ilyenkor érdemes a fűszereket belekeverni. Kicsit hosszabb az elkészítés ideje, de megéri a bíbelődést! Jó étvágyat!

260C-on én kb.20-30 percig sütjük. Érdemes ránézni többször, hogy kitapasztaljuk saját sütőnknél mennyi a megfelelő idő.

 

About Csak1blog