Répás-almás golyók | Éléskamra | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Répás-almás golyók | Éléskamra

Répás-almás golyók | Éléskamra

Az répás-almás golyó egy igazi nassolni való bomba! A hozzávaló cukrot helyettesíthetjük saját édesítő porunkkal. A gyümölcsvariációknak csak a képzeletünk szabhat határt. Mi körtével is elkészítettük és mondhatom isteni lett!Tehetünk bele aszalt gyümölcsöket, meggyet, diót!

Elkészítés:

Az almát és a répát lereszeljük (sajtreszelő legnagyobb lyukán) és a többi hozzávalóval egy tálba tesszük. Összedolgozzuk és 15-20 percet állni hagyjuk. Ez idő alatt a keksz felveszi az alma nedvességét (ha nagyon száraznak találjuk és nem áll össze az anyag, tehetünk még bele almát, ill. ha túl nedves, akkor kekszet.

Golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz

  • fél bögre porcukor (lehet kevesebb is, ki mennyire szereti édesen)

  • 4-5 közepes nagyságú alma (ez is almafajtától függ, ill. hogy mennyire leveses)

  • 3 db sárgarépa

  • kevés fahéj

  • kókuszreszelék

  • Öt diétás keksz, fehér liszt és cukor nélkül! | Éléskamra

    Elkészítés: A kekszeket nagyon egyszerű elkészíteni. Minden esetben az édesítőt és a zsiradékot keverjük ki először, majd hozzágyúrjuk a száraz hozzávalókat. Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy kókusztejjel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, kókuszreszelékkel ellensúlyozható. A ten

About Csak1blog