Reggelire fahéjas-almás zabkalács | Éléskamra | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Reggelire fahéjas-almás zabkalács | Éléskamra

Reggelire fahéjas-almás zabkalács | Éléskamra

Hozzávalók:

85 g zabpehely
170 g teljes kiőrlésű liszt
280 g almapüré
1/2 csésze szárított almaszirom
2 tojás
1 dl olvasztott vaj
1/2 dl tej
5 tk. Lovely Sweet édesítőszer (vagy 3 ek. nyírfacukor)
1.5 tk. sütőpor
3/4 tk őrölt fahéj
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 mk só
1/4 tk. őrölt szerecsendió
egy csipet szerecsendió

A tetejére durvára vágott dió és 1/4 tk őrölt fahéj.

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki egy sütőformát (kb. 22 x 12,5 cm)
2. Egy nagyobb tálban keverd el a tojásokat az almaszósszal, a vajjal és a tejjel.
3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, sót, szerecsendiót és a szegfűszeget.
4. Egy fél teáskanállal ebből a keverékből szórj az almadarabokra – ez megakadályozza majd, hogy lesüllyedjenek a tészta aljára.
5. Add hozzá a száraz alapanyagokhoz a zabpelyhet.
6. Most elegyítsd a száraz és nedves hozzávalókat. Szórd a szárított almát a tésztába, és oszlasd el benne egyenletesen.
7. Öntsd az egészet a formába, szórd a tetejére diós keveréket, és finoman nyomkodd rá az ujjaddal.
8. Süsd 50-60 percig, amíg szépen barnul a kalács teteje. Végezz tűpróbát is! Jó étvágyat!

Van egy jó recepted? Küldd el nekünk és neveddel kitesszük az Éléskamra receptjei közé!

About Csak1blog