Pirosítás lecke | Kence | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Pirosítás lecke | Kence

Pirosítás lecke | Kence

A pirosítás az a dolog a sminkelésben, amely szinte észrevehetetlen, amikor jól sikerült, őrült bénán néz ki viszont, amikor rosszul lett megcsinálva. A jó pirosítás élettel telivé teszi az arcot, visszaadja azt a természetes pírt, amit az alapozással és púderezéssel – a makulátlan bőr reményében – gondosan eltüntettünk.

Íme néhány jó tanács a tökéletes pirosításhoz!

pirosítás

Hova kell felvinni a pirosítót?

Ha természetes, enyhe pírt szeretnél, akkor mosolyogj és az almácskákra vidd fel a pirosítót, majd satírozd el hátrafelé, felfelé az arccsonton. Ha kontúrosabb megjelenésre vágysz, akkor csak az arccsontra vidd fel és úgy satírozd tovább a halántékod felé. De ami a legfontosabb, a pirosító maradjon mindig az orrcimpák vonala felett. A használt eszközök ugyancsak jelentősen befolyásolják az eredményt. A por állagú pirosítókhoz a legjobban természetes szálú, ferde pirosító ecsetet szeretek használni.

how-to-apply-blush7

Milyen színt és formulát válasszak?

Bár a púderes formula a leggyakoribb, elérhető krém, folyékony és hab állagú pirosító is. Szerintem a púderes formulát a legegyszerűbb felvinni és az is tart a legtovább. Ha zsíros bőröd vagy tág pórusaid vannak, akkor nem szerencsések a krémes vagy folyékony pirosítók, előbbi esetben könnyen eltűnik a szín az arcodról, utóbbi esetben pedig könnyen beleül a pórusokba, ami nem túl szép látvány. Ami a színt illeti, mindig az a legjobb, amelyik a természetes pirosságra hasonlít. A világos bőrűeknek a világos rózsaszínes és barackos árnyalatok állnak jól, a sötétebb bőrűeknek pedig bármi a méztől a coral vörösig.

Hogyan kerülhetem el a bohócpírt?

Először csak kevés pirosítót tegyél fel, hozzátenni mindig egyszerűbb, mint elvenni. Ha mégis túl sokat tettél fel, akkor sem kell lemosni az egészet, némi porpúderrel lehet tompítani rajta. Ha krémes formuláról van szó, akkor egy alapozós szivaccsal érdemes próbálkozni.

forrás: Makeup.com

About Csak1blog