Másokkal foglalkozunk, miközben a saját életünk romokban hever | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Másokkal foglalkozunk, miközben a saját életünk romokban hever | Blog

Másokkal foglalkozunk, miközben a saját életünk romokban hever | Blog

Másokkal foglalkozunk, miközben a saját életünk romokban hever. Imádunk kommentelni, beleszólni, belepofázni mások éltébe! Valamiért, amióta lehetőséget adott az internet erre, még nagyobb arccal nyomulunk előre a közösségi világban. Ha kell, ha nem megmondjuk a véleményünket.

Ha saját életünkről van szó, inkább csendben maradunk, jó estben nem teregetjük ki a szennyest. Jó esetben. Akadnak azért olyanok, akik a közösségi oldalon élik inkább az életüket. Összevesznek, kibékülnek. Nyílt titok az életük.

Van, amikor ez jó, mert hallottam már olyan esetről, hogy elkelt a segítség és meg is kapta azt az anyuka. Véradókat keresnek és találnak. Ez jó!

Viszont, ismerek édesanyákat, akik többet lógnak a Facebookon, mint a gyerekekkel a játszótéren. Vicc, nah!

Igen, vannak férfiak is, de lássuk be: sokkal kevesebben, mint a nők.

De ez, ugye más tészta. A pasiknál elterjedtebb a játékfüggőség, – merthogy ez mind-mind függőség valahol. A gyesen lévő anyuka posztol, megoszt, lájkol, az apuka meg játszik. Ahelyett, hogy együtt lennének.

9 szabály, ami segít, hogy kordában tartsd függőségeid! | Életmód

Intézkedünk, a családot terelgetjük, dolgozunk… A XXI. században a rohanás az életünk részévé vált. Nemhogy a körülöttünk élő emberekre, még magunkra sem tudunk annyi időt szánni, mint amennyit kellene, vagy szeretnénk. Jó lenne megtalálni azt az elfoglaltságot, ami kizökkent bennünket ebből a száguldó életből. Sok ember már tudatosan él.

Aztán ki vannak borulva, hogy a gyerek a gépet, meg a telefont nyomkodja.

Az is igaz, hogy nem lehet teljesen burokban élni az életünk. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi folyik körülöttünk és van rálátásunk dolgokra, – hacsak nem felteszünk egy “csőszemcsit” és azon keresztül látunk mindent. Van ilyen is.

Azt viszont már nem nagyon értem, hogy miért vagyunk ennyire kiéhezve mások nyomorára? Alig várjuk, hogy valami szarba csöppenjünk, ahol aztán okoskodhatunk.

Most aztán jól leugattunk valakit. Ma is. Mert baromira megtehetjük.

A fotelből. Vajon akkor is nagy arcot nyitnánk, ha ott állna velünk szemben? Nem hinném. Na jó, lehet, hogy te igen, mert te kurva kemény vagy! De minek? Jobb lesz neked tőle? Nem!

excited-1

Vajon, miért olyan fontos nekünk, hogy mások is válnak, vitáznak, esetleg másokat is vernek, aláznak? Állatokat kínoznak. Miért akarjuk, hogy tudjunk mások fájdalmáról is? Így közelebb kerülnek hozzánk, vagy ismerni fogjuk őket? Nem, annyi az egész, hogy jól esik tudni, hogy Ők se szentek, ők se halhatatlanok, nekik is vannak problémáik. Fasza.

A rossz az, hogy sajnálatos módon megtörténnek, megtörténhetnek ezek az esetek.  Talán, valahol, valakit megnyugtat a tény, hogy nincs egyedül, mással is megtörténik, ami vele.

De könyörgöm, ne ez nyugtasson, hanem változtass, amíg nem késő. Amíg nem szippant be, téged vagy a tinilányodat az internet sötét bugyra. Amíg nem hagynak el barátaid és szerelmed, mert a napod egy olyan oldalon töltöd, ami 70%-ban hazugságot mutat.

Hiszen nem tudhatnak mást, csak azt, amiről azt akarjuk, hogy tudjanak. Bárki. Ezzel így vannak a sztárok is. Az ismerőseid a Facebookon. A játékokban is más lehetsz, mint ami valójában vagy. Egy hős. Egy gazdag pasi vagy nő. Bármit megtehetsz. De ez csak illúzió.

Saját magad csapod be!

Vágd magad képen, nézz a  gyermekedre, párodra, barátaidra és változtass! Persze csak, ha még vannak. Nem a neten. Keress új munkát, több éve nem érzed magad jól, ott ahol most vagy. Keress új hobbit, olyat, amit barátaiddal vagy a családoddal is megtudtok valósítani.

Merj változtatni! Egy életed van.

Ne kifele legyen szép az életed, te érzed benne jól magad!

Csak1blog

Csak1blog. 590 likes. Életmód Magazin És Blog – Csak neked!

 

About Csak1blog