Lencsés kukoricás fánk salátával | Csak 4 fő hozzávaló! | Éléskamra | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Lencsés kukoricás fánk salátával | Csak 4 fő hozzávaló! | Éléskamra

Lencsés kukoricás fánk salátával | Csak 4 fő hozzávaló! | Éléskamra

Miután befontuk a hajunk, annyit gondolkoztunk mit főzőcskézzünk, ennél az ételnél maradtunk és nem csalódtunk! Ez az egészséges étel, mindössze 15 percet vesz igénybe! Kipróbáltuk, tényleg nagyon fincsi, 2-3 embernek bőséges egy étkezéshez.

A salátához szükséged lesz, 2 db nagyobb, vagy 4 db kisebb paradicsomra, amit kockázz fel. 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb avokádóra, amit szintén felkockázunk. 2 db újhagymára, amit apróra vágunk, 1 evőkanál citromlére, – amit mi friss citromból facsartunk, – és 1 evőkanál édes chili szószra is.

Keverd össze a zöldségeket, majd külön a citrom levét a chili szósszal. Ezután add a salátához és jól forgasd össze egy fakanállal. Tedd félre, hogy összeérjenek az ízek.

A fánkhoz, – ami szerintünk inkább hasonít kis pogácsákhoz, – vegyél 400g szárított, barna lencsét vagy konzervet. (Ha nem konzerv, akkor főzd meg. Előtte, ne felejtsd el jól átmosni!). Szükséged lesz még 400g kukoricára is, ami lehet tejszínes is, – mi maradtunk a konzerves megoldásnál. 1 csésze lisztre, aminek milyensége szabadon választott. 1 nagy vagy 2 kisebb újhagyma, apróra vágva, 1 evőkanál chili szósz és zsiradék, amit szerettek használni a konyhátokban.

Helyezzünk mindent egy tálba és jól dolgozzuk össze. Tegyük félre és egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel, majd kevés zsiradékot melegítsünk közepes lángon. Nekünk olaj spray volt kéznél, így abból használtunk egy minimálisat. A puffancs tésztából tegyünk a serpenyőnkbe egy evőkanállal, és amikor buborékok jelennek meg a felületén, fordítsuk át a másik felére.

Ha elkészültünk a sütéssel, tálaljuk a salátával. Mi megbolondítottuk egy kis reszelt sajttal 😉 Jó étvágyat!

Csendben üvöltök | Blog

Némán bámulok magam elé. Mellkasom rendre összeszorul, a levegő elfogy. Súlyos sorok. A nyomás a torkomig szökik, mintha valaki fojtogatna. Szememből kifogyhatatlan könnycsepp csorog végig arcomon, – már nem látom, amit olvasok. Csendben üvöltök. Miért? Miért? – ismétlem magamban, mint egy megtébolyodott elme, – felfoghatatlan. Felcsapó lángok jelennek meg a szemeim előtt.

Még több recept>>>

Egészség, szépség, mozgás >>>

20 tárolási ötlet a konyhai eszközeidnek!>>>

 

 

About Csak1blog