Lelkünk gyógyítói a kutyák | Kutyaterápia | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Lelkünk gyógyítói a kutyák | Kutyaterápia | Blog

Lelkünk gyógyítói a kutyák | Kutyaterápia | Blog

Akinek volt kutyája, – vagy van, – az tudja, mennyi mindent köszönhetünk nekik. Társunkká válnak a mindennapjainkban, a legjobb barátaink lesznek és lelkünk gyógyítói is. Gondoljunk csak bele, milyen boldogsággal várnak haza, – ha csak 5 percre is ugrunk el valahova, – vagy mennyire empatikusak velünk, ha szomorúak vagyunk. Ragaszkodás, határtalan és feltétel nélküli szeretet  vesz körül, ha van egy kutyád. A kutyánk az érzelmi támaszunk.

Felakasztásra ítélt spanyol agarak? Magyarok is segítettek a mentésben! | Blog

Komolyan mondom szétvág az ideg, amikor olyat olvasok, vagy hallok, hogy egy állatot bántalmaznak, kínoznak vagy megölnek. Egyébként sem a kedvenceim közé tartoznak a spanyolok a bikaviadalok kapcsán, de ez kiverte a biztosítékot nálam! Amikor véget ér a vadászidény időszakosan feleslegessé vált spanyol agaraktól gazdájuk brutálisan szabadul meg: az állatok jelentős részét megkínozzák, majd megölik….

De, legyen az bármilyen állat, oldja a gátlásokat, a feszültséget, sokkal kommunikatívabbak vagyunk egy állattal, mint egy idegen emberrel. Gondolj csak bele, ha meglátsz az utcán egy kiskutyát, egyből gagyogni kezdesz neki, az sem érdekel, ha mások hülyének néznek, és ez így van jól. Ezek a kis és nagy szőrmókok simán levesznek a lábunkról bennünket.

Számtalan helyen használják már a kutyusokat segítségnyújtásra. Ilyen például a vakvezető kutya, vagy a  mozgássérült segítő, de van halló és epilepszia rohamjelző kutyus is.  A kutyaterápia Magyarországon is egyre nagyobb teret kap, egyre népszerűbb. Főleg idős embereknél, értelmileg akadályozottaknál, mozgássérülteknél és halmozottan sérülteknél végeznek velük terápiás munkát. Hatalmas segítséget nyújtanak önzetlenül, határtalan szeretettel.

Köszönjük nektek drága barátaink! Ölelés!

 

Megható fotók beteg emberek és kutyák kapcsolatáról

Előző bejegyzésünkben írtunk arról, hogy a kutyaterápia Magyarországon is egyre nagyobb teret kap, egyre népszerűbb. Nem is csoda, hiszen ki segíthetné jobban a gyógyulásunk, mint az ember legjobb és leghűségesebb barátja: a kutya. Összegyűjtöttünk pár kedves és megható fotót ezekről a gyönyörű, szívet melengető pillanatokról.

About Csak1blog