Kit érdekel a Valentin nap? Engem nem! | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Kit érdekel a Valentin nap? Engem nem! | Blog

Kit érdekel a Valentin nap? Engem nem! | Blog

Olvasói cikk. Beküldő: Morzsa

Február. Kinek mi jut eszébe erről a hónapról? Nekem a szülinapom. Fogadni mernék, hogy nagyon sok embernek a Valentin nap. Nekem ez a legutolsó, ami beugrik. Nem szeretem a Valentin napot. Lehet, bennem van a hiba? Talán. Nem zavar, ha mások ünneplik.

Nekem semmit nem jelent.

Középiskolás voltam, amikor elkezdett Magyarországon is elterjedni a „szerelmesek napja”. Már akkor sem értettem igazán. Miért KELL ezt megünnepelni? Miért KELL venni ajándékot annak, akit szeretünk? Az év többi napján nem szeretünk? Miért kell átvenni más nemzetek ünnepeit?

Bálint-nap – Wikipédia

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Magyarországon e szentnek nem alakult ki jelentős egyházi kultusza. Az angolszász országokban Valentine (Bálint) napján (február 14-én) tartott Valentine’s Day (magyarul: Bálint-nap) ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt világi “szerelmes-ünnepként”.

Az eltelt évek alatt sem értettem meg igazán a lényegét. Voltak időszakok, amikor kimondottan bosszantott, amikor megkérdezték, hogy én mit veszek a páromnak. És mit kapok? SEMMIT.

20 éve semmit.

Nem azért, mert nem szeretem a párom, és nem azért mert ő nem szeret. Nem veszek csak azért valamit, mert ez kötelező. Már csak azért sem!  Én akkor veszek ajándékot neki, amikor én akarok. És ne gondolja senki, hogy nem szoktam. Egyszer-egyszer egy csoki eldugva a táskájába, kis cetli „szeretlek” firkával a kabátja zsebébe. Szerintem ezek az apróságok azok, amik számítanak. Ebből tudja, hogy szeretem őt. Az év bármelyik napján.

Ehhez nem kell, hogy február 14.-e legyen.

A kirakatok tele vannak a giccsesebbnél giccsesebb szívecskés, rózsaszín kütyükkel. Szerintem a Valentin nap főleg az üzletről szól. Megértem, hogy ilyenkor rengeteg virágot, desszertet, plüsst lehet eladni. Megértem a kereskedőket. Azt nem értem, hogy ha valaki nem ünnepli a Valentin napot, arra miért kell szájat húzva nézni?

Engem nem zavar, ha valaki minden évben várja ilyenkor az ajándékot. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy neki ez ünnep-e. Tiszteletben tartom mások hozzáállását. Nem fogom lebeszélni gyermekemet sem. Ő már ebbe született bele. El fogom mesélni neki, hogy honnan ered a Valentin nap és majd ő eldönti, hogy neki ez a nap ünnep-e.

Most rohanok, és még Valentin nap előtt belecsempészek egy marcipán szívet férjem táskájába. Mert én ma is ugyan úgy szeretem őt, ahogy 20 éve bármelyik napon.

Mindenkinek boldog Valentin napot!

 

Egy tini levele szüleihez | Életmód

Drága Szüleim! Imádlak titeket! Persze, van olyan is, amikor üvöltök magamban, hogy “utállak!” Ez általában akkor van, ha nem engedtek el valahova, vagy vitás kérdésben nem értünk egyet. Akkor még a világnak is megindulnék a másik felére, – aztán ez hamar elszáll. Ne sértődjetek meg!

9 szabály, ami segít, hogy kordában tartsd függőségeid! | Életmód

Intézkedünk, a családot terelgetjük, dolgozunk… A XXI. században a rohanás az életünk részévé vált. Nemhogy a körülöttünk élő emberekre, még magunkra sem tudunk annyi időt szánni, mint amennyit kellene, vagy szeretnénk. Jó lenne megtalálni azt az elfoglaltságot, ami kizökkent bennünket ebből a száguldó életből. Sok ember már tudatosan él.

Csak1blog

Ma is ugyanúgy SZERETLEK, pedig nincs Valentin nap! <3

About Csak1blog