Így étkezz egészségesen! | Életmód - Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Így étkezz egészségesen! | Életmód

Így étkezz egészségesen! | Életmód

Hogyan éljük egészségesen az életünk? Sokunkban felmerül ez a kérdés, de nem nagyon tudjuk, hogy valóban merre induljunk. Az első és legfontosabb lépés, hogy megpróbálunk egészségesen étkezni. Nézzük meg, hogyan válasszunk magunk számára az egészséges ételek közt.

Az első lépés legyen a zsírok kiválasztása. Mindig olyan ételt válassz, amely kevésbé tartalmaz egészségtelen zsírokat! De mik ezek? Egészségtelen zsíroknak nevezzük  a  transz és telített zsírsavakat! Ezek súlyos betegségekhez vezethetnek, megemelik a koleszterin szintet.

A transz zsírokkal rendelkező ételek például a sült ételek, a margarin és a pizza is, – ezek hidrogénezett zsírok. A telített zsírokhoz pedig a tejtermékek. Ha módunk van rá ezeket mindenképpen mellőzzük.

Szorosan kapcsolódik a zsírokhoz, hogy olyan ételeket válasszunk, amik omega 3-6 zsírsavakban gazdagok, ezek  kevésbé emelik a koleszterin szintet és fontos szerepet játszanak a betegségek megelőzésében. Ilyen ételek, az olíva olaj, kókuszzsír, diófélék és különböző tengeri halak (pl.: lazac,tonhal).

Nagyon fontos, hogy olyan ételeket válasszunk, amelyeknek alacsony a cukor tartalma. Az  édességek, üdítőitalok, cukorban gazdag ivólevek és a fehér kenyér mellőzése fontos lépés lehet. Kiválthatjuk,  frissen facsart gyümölcslével, friss gyümölcsökkel, illetve teljes kiőrlésű termékekkel.

A változatos étkezés is fontos. Fehérjében, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban  és egészséges zsírokban gazdag ételeket válasszunk a napi táplálék bevitel során. A friss zöldség és gyümölcs vitaminban és rostban gazdag.  Húsok közül részesítsd előnyben a sovány, fehér húsokat. Mellőzd a magas zsírtartalmú tejtermékeket és részesítsd előnyben a teljes kitörlésű termékeket.

Ha megteheted, vásárolj organikus termékeket. Sajnos ezek jóval drágábbak, de nem tartalmaznak vegyszereket, méreganyagokat. Húsféléknél is érdemes odafigyelni, hiszen a gyors eladhatóság érdekében, injekciókkal turbózzák az állatokat.

 

Egészségesen akarok élni! | Életmód

Az egészségünknél nincs fontosabb dolog a világon, hiszen mit ér az életünk, ha betegségekkel küzdünk és nem tudjuk minőségi életet élni. Az első és legfontosabb dolgok, hogy megfogalmazódjon bennünk: Egészségesen akarok élni! De mi is kell ehhez? Életmódváltás, ami kiterjed az étkezésre és a mozgás fontosságára is kiterjed.

About Csak1blog