Ma mással alszom, holnap jövök Drágám! | Blog - Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Ma mással alszom, holnap jövök Drágám! | Blog

Ma mással alszom, holnap jövök Drágám! | Blog

A „klasszikus” párkapcsolat két ember érzelmeire épül. Szerelemre, szeretetre és sokak szerint megszokásra. De vajon mi fér bele ebbe a személyes, intim szférába? Lehet e két nőt vagy férfit úgy szeretni, hogy mindkettőnek megadjuk azt, amire egy kapcsolatban vágyhatnak. Mi az, amit még, hajlandóak vagyunk elnézni, bevállalni vagy csak szemet hunyni felette, a kapcsolat megtartása érdekében? Mennyire vagyunk nyitottak a nyitott kapcsolatokra, a mai rohanó világban? Egyáltalán van erre igénye valakinek, és ha igen miért?

Mi lehet az oka, hogy maradunk egy olyan kapcsolatban ahol csalódás ért bennünket? Magunkban nem bízunk, hogy elnézzük a párkapcsolati botlásokat és fátylat borítunk rá.  Vagy azért megyünk bele egy esetleges nyitott kapcsolatban, hogy ne érjen bennünket csalódás, a hőn szeretett férfi/nő félrelép? Mi visz rá bennünket arra, hogy, ha tartós kapcsolatban élünk, kössünk egy kompromisszumot párunkkal, amiben megegyezünk, hogy másokkal is lefekszünk és az nem jelent problémát vagy nem számít megcsalásnak. Vagy saját magunknak is hazudunk ezzel kapcsolatban?

„Ma mással alszom, holnap jövök Drágám!”

Magam részéről, nem igazán vagyok a nyitott kapcsolat híve. Nem tudom elképzelni, hogy a férfi, akit szeretek, akivel megosztom a hétköznapokat, bánatot vagy az örömteli pillanatokat, az közölje velem szombat délután, mondjuk egy telefonhívás után, hogy:

„Szia szívem! Mentem! Ma délután Julissal megyünk színházba, aztán nála alszom, majd holnap este jövök!”

Puszi, puszi, ölelés és még azt is mondjam: „Kellemes estét Drágám!” – aztán vasárnap este beszámol az előző napi programról és szépen, vacsora után – amit én készítettem – ágyba bújunk…

Na neeee! A hideg is kiráz!

Bármilyen is legyen egy párkapcsolat, azt gondolom, hogy ez kizárólag két emberről szólhat! Amennyiben van még egy vagy több fél, akire ez tartozik, akkor azok csak is ennek a kapcsolatnak a gyümölcsei lehetek, vagyis a közös gyermekek.

Csak egy megcsalásról volt szó, de azt is nehezen dolgozták fel.

Mi kell a nőnek? | 90-es évek, buli, pasizás | Blog

A múlt hónapban annyi elkeseredett nővel sodort össze a sors, hogy talán életemben nem beszéltem ennyit a hasonszőrű egyedekkel. Mindig is a fiúkkal jöttem ki jobban. Nem jártam aerobikozni, futni, de még a csajos összejöveteleket sem nagyon értékeltem. Untatott a sok locsogás: Így csókol, úgy mozog, hova nyúl.

Megkérdeztem pár ismerősöm, hogy mit gondolnak erről? Nagy általánosságban nem tudják elképzelni, hogy a fentebb leírt búcsúzkodást megéljék úgy, hogy minden szuper és szép. Azt meg főleg nem, hogy így várja haza párját és minden oké, mehet minden tovább.

Legtöbben, példákat hoztak fel előző párkapcsolatukból, ahogy csak egy megcsalásról volt szó, de azt is nehezen dolgozták fel, vagy az óta sem tudtak megbocsátani és már másik párkapcsolatban élnek és kizártnak tartják az efféle kompromisszumot egy párkapcsolatban.

Azért félünk szeretni, nehogy csalódás érjen bennünket?

Legnagyobb meglepetésemre viszont egyik lány azt válaszolta, hogy ő egyszer nagyon pórul járt és összetörték a szívét. Hogy ez ne történjen meg még egyszer, ő bizony minden kapcsolatában felajánlja a nyitott kapcsolat lehetőségét, és legtöbben élnek is vele. Azt mondja, így kisebb az esély arra, hogy valóban beleszeressen az éppen aktuális párjába.

A csalódás veszélye sem áll fenn így senki nem sérül, főleg ő nem.

Nem is tudom… Én, ezt valahogy másképp látom. És mikor fog így bárkiben is igazán bízni? Vagy, ha eleve nem bízik, miért vannak együtt? Csak azért, hogy ha haza mennek, ne egyedül legyenek egy lakásban? Vagy legyen kihez szólni? Legyen kivel reggelizni, bemutatni a családban, hogy tartozunk valakihez? De így, tartozunk egyáltalán valakihez? Szerintem nem…

A szeretet és a bizalom, minden kapcsolat legfontosabb része.

Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kapcsolatban, nem lehet már feltétlen bizalomról és szeretetről beszélni és mindenkinek csak lelki sérülést okozhat. Hiszen hogyan adhatná át magát valaki át a legteljesebb intimitással, ha közben arra gondol, hogy tegnap mással feküdt le a párja…

Aki másképp látja, várom szeretettel, győzzön meg az ellenkezőjéről, hogy ez lehet a hosszú távú kapcsolatok titka!

Anya! Gyere! Mutatok valamit! | Te rohansz? | Blog

Vajon hányan esünk abba a hibába, hogy elsiklunk olyan dolgok felett, ami nagyon is fontos szerepet kellene, hogy betöltsön életünkben? Annyira a mindennapok rabjaivá vált társadalmunk, hogy bizony néha, saját gyermekünk „Segítség” kiáltását sem halljuk meg. Belesüllyedünk a pénzhajtásba, a munkahelyen a “megfelelni vágyásba”, ami abból fakad, hogy féltjük állásunkat.

About Csak1Blog