Gluténmentes csokitorta | Éléskamra | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Gluténmentes csokitorta | Éléskamra

Gluténmentes csokitorta | Éléskamra

Ki ne szeretné a csokitortát? Ezzel a gluténmentes recepttel szeretnénk kedveskedni, hogy ne kelljen lemondanotok akkor se erről a mennyi finomságról, ha egyébként nem ehetnétek belőle! Hmm, ha már csak a képet nézzük, akkor is összefolyik a szánkban a nyál, annyira guszta!

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a hőségkeveréses jobb, de elkészíthető hagyományos sütőben is. Olajjal kikenünk egy 20 cm-es kerek kapcsos tortaformát, majd sütőpapírt teszünk az aljára.

Egy fazékban vizet forralunk, a tetejére, hogy bele ne essen, egy hőálló tálat teszünk. Ebbe tesszük az apróra tördelt csokoládét, a kockára vágott vajjal és a vanília kivonattal, majd a vízgőzön kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki és a vaj el nem olvadt. A tűzről levesszük és a vajas csokoládét kissé hűlni hagyjuk.

Folyamatos keverés közben a csokoládés krémhez adjuk a cukrot, csipetnyi sót, a mandulát a lisztet és a kakaóport, majd egyesével a tojások sárgáját.

Egy másik tálban habverővel keményre verjük a 4 tojás fehérjét. A tojáshab harmadát erőteljes mozdulatokkal a csokis masszához keverjük (jól fellazítjuk vele), majd a többi habot már óvatosan forgatjuk a tésztába, hogy ne törjük össze.

A tésztát az előkészített formába töltjük és az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A formában hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután távolítjuk el óvatosan a kapcsos tortaforma oldalát.

Óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, a tetejét meghintjük kakaóporral, és szeletekre vágva, görög joghurttal kínáljuk.

Hozzávalók:

  • 180 g jó minőségű étcsokoládé

  • 125 g sótlan vaj

  • 1 1/2 teáskanál vaníliakivonat

  • 165 g barna cukor

  • csipetnyi só

  • 35 g étkezési mandula, morzsalékosra törve

  • 75 g quinoa liszt

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a végén a szóráshoz

  • 4 tojás

  • A tálaláshoz:

  • görög joghurt

Öt diétás keksz, fehér liszt és cukor nélkül! | Éléskamra

Elkészítés: A kekszeket nagyon egyszerű elkészíteni. Minden esetben az édesítőt és a zsiradékot keverjük ki először, majd hozzágyúrjuk a száraz hozzávalókat. Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy kókusztejjel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, kókuszreszelékkel ellensúlyozható. A ten

About Csak1blog