Egészségesen akarok élni! | Életmód | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
Egészségesen akarok élni! | Életmód

Egészségesen akarok élni! | Életmód

Az egészségünknél nincs fontosabb dolog a  világon, hiszen mit ér az életünk, ha betegségekkel küzdünk és nem tudjuk minőségi életet élni. Az első és legfontosabb dolgok, hogy megfogalmazódjon bennünk: Egészségesen akarok élni! De mi is kell ehhez?

Életmódváltás, ami kiterjed az étkezésre és a mozgás fontosságára is kiterjed. Nem egyszerű, de kellő tervezéssel és szervezéssel, könnyen életünk részévé válhat az új életvitel. Igen, sok lemondással jár, olyan dolgokat kell alapjaiban megváltoztatni, amik eddig életünk napi rutinjába tartoztak. Ez egy hosszabb folyamat, testben és lélekben is fel kell készülni rá. Kitartás és sok erő szükséges, hogy kiszakítsunk magunkat a mindennapi beidegzésekből.

Meg kell találni a motivációt! Minden embert más motivál arra, hogy változtasson addig életvitelén. Van aki fogyni szeretne, van akinek egészségügyi problémák léptek fel, ételallergia, vagy egyszerűen csak érezzük, muszáj változtatnunk. Számos eset lehetséges, de a lényeg, hogy mindig tartsuk szem előtt, hogy miért küzdünk és mi a célunk.

Erre nem csak magunkat kel felkészíteni, hanem az egész családot. Két választásunk van.

Az első, – ami talán a könnyebb út számunkra, – megbeszéljük, hogy ez miért jó és az egész család életét fenekestől felforgatjuk, tehát együtt kezdjük el az életmódváltást. Ez azért jó mert nem kell külön arra figyelni, hogy például, felségként, anyaként kétfelé főzzünk, vásároljunk.

A másik, hogy elhatározásunkkal egyedül maradunk. Ilyenkor még fontosabb a motiváció, hiszen nap mint nap előttünk van az amiben addig éltünk, így nagy a kísértés is, hogy visszazökkenjünk a hétköznapokba. Jó megoldás lehet ilyenkor, ha találunk a környezetünkben hasonlóan elszánt életmódváltoztatót, akivel rendszeresen meg tudod beszélni a változáshoz fűződő dolgokat, tanácsokkal és tapasztalatokkal tudtok egymásnak segíteni.

Nem elhanyagolandó az sem, hogy egy hozzáértő segítségét is érdemes kikérni, aki kívülállóként tud segíteni a megvalósításban. Beszélgetések után, személyre szabott elképzeléseket tud számodra létrehozni az étkezéstől elkezdve, az alváson át,  a mozgásig, akár az egész család számára.

Mennyit ér a családunk a XXI. században?

Vajon hányan esünk abba a hibába, hogy elsiklunk olyan dolgok felett, ami nagyon is fontos szerepet kellene, hogy betöltsön életünkben. Annyira a mindennapok rabjaivá vált társadalmunk, hogy bizony néha, saját gyermekünk „Segítség” kiáltását sem halljuk meg. Belesüllyedünk a pénzhajtásba, a munkahelyen a “megfelelni vágyásba”, ami abból fakad, hogy féltjük állásunkat.

Ha van sikertörténeted, amit megosztanál másokkal és így segítségükre lehetsz, akkor küldd el nekünk ITT!

Ha van egy jó recepted vagy egy bevált edzésterved, azt is várjuk ITT!

About Csak1blog