A nő. Nehéz dió. A nő anya, feleség, szerető | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
A nő. Nehéz dió. A nő anya, feleség, szerető | Blog

A nő. Nehéz dió. A nő anya, feleség, szerető | Blog

Anya vagyok, feleség vagyok, szerető vagyok, barát vagyok, háztartási robot vagyok. Ki tudja, mi minden még? Persze, nem lehetnék mindaz, amit felsoroltam, ha nem lennék az ami: NŐ. De vajon, akarnak e a nők annyifelé szakadni?

mother-and-her-children

Ahány nő, annyiféle, mégis számos hasonlósággal.

Ha valakit megkérdeznénk, – legyen az nő, vagy férfi –, hogy jellemezze a nőt, gyakorlatilag nem lenne gond, mindenki csípőből felsorolna jó pár tulajdonságot. De, vajon mennyire jellemzőek ezek minden nőre? Mennyire merítenénk saját, előttünk lévő példáinkból (anyukák, nagymamák)? Hányan sorolnának fel olyan tulajdonságokat, amiről íratlan szabályok szólnak? (A nő mos, főz, takarít, mert ez az ő dolga).

Csak1blog – Csak1blog added a new photo. | Facebook

Csak1blog added a new photo.

Az első tulajdonságok felsorolásánál, valószínű édesanyánkra jellemző tulajdonságokat mondanánk, hiszen a legtöbbet belőle érzékeljük születésünk óta. Aztán jön az első nagy a szerelem, gyermekeink, a barátaink, az óvónők, tanár nénik. A hölgy a kisboltból,  a magazinok címlapján szereplő lányok és ki tudja hány személyes élményhez kapcsolható nő.

A nő. Nehéz dió. A nő anya, feleség, szerető.

S, ha már a diónál tartunk, szerintem minden nő dió. Kívül van a kőkemény csontház, ami véd a megpróbáltatásoktól, ami jól jön, ha harcolunk gyermekünkért, szerelmünkért, hitünkért vagy csak a mindennapok folyamatos megpróbáltatásaival! Belül pedig az a finomság, érzelmek sokasága, szenvedély, amit csak egy nő adhat egy gyermeknek, egy szerelemnek, egy hitnek a mindennapokban.

Van-e még teremtmény a Földön, a világegyetemben olyan, aki ennyire szélsőséges és mégis harmonikus?

Aki, ha kell, magában tartja boldogságát, véleményét, szeretetét. Mosolyog, amikor üvölteni volna kedve. Énekel, ha sírás fojtogatja torkát. Könnyekkel fejezi ki boldogságát, szeretetét, büszkeségét, szenvedését, kételyeit, bánatát és magányosságát.

Egyszerre erős és gyenge.

Erős, mert képes kezelni a gondokat, problémákat és a nehéz terheket cipelni vállán és a szívében egyaránt, mégis megtalálja az egyensúlyt. Gyenge, mert érzelmei felülmúlnak minden megélt fájdalmat, gyötrődést és csalódást, és utána is képes feltétel nélkül szeretni.

Dalra fakad, ha, boldog, és ha szomorúság gyötri lelkét. Nevet, ha fél, hogy gyermeke biztonságban érezze magát. Akkor is megtalálja a megoldást, amikor te már feladtad a reményt. Új reményt ad, amikor te már azt hitted minden veszve van!

Veled örül, veled sír.

Megölel, megcsókol, ha bánatod elhatalmasodik rajtad és sebet ejtenek szívedben, lelkedben. Meggyógyít, ha fáj, még akkor is, ha az ő szíve kettéhasad és neked kell adnia a cél érdekében.

Nem mérlegel, ad, és feltétel nélkül szeret.

Összetartja  a családot, ha kell, kiabál, veszekszik; ha kell, hisztizik, ha kell kacagva vagy könnyeivel küszködve, de megoldást talál. Akinek, ha átszúrod szívét, nem felejt, de képes megbocsátani. Ösztönből cselekszik, de a bajban kétszer annyira átgondoltan teszi, amit kell.

A nő büszke.

Képes egyedül élni, tenni, létezni, de félretesz mindent a szeretett férfiért. Alázatossá, gondoskodóvá válik, ha kell, de kiáll szeretteiért, ha az a halált jelenti is. Kiszámíthatatlan, mégis kiszámítható. Van, akire azt mondjuk, soha nem ismerjük ki. Mégis hosszú mondatokban elemzik szavainak súlyosságát, jelentését a közösségi oldalakon. Akik vészhelyzetben a legbátrabbakká válnak, pedig minden okuk meglenne arra, hogy kártyavárként omoljanak össze.

A nő kombinál. Logikázik. Intrikál. Megsértődik. Hisztizik és megmagyaráz.

Sokszor magát sem érti, mit miért tett, de szeret, segít és oltalmaz. Ha, kell, csendben elvonul, ha kell, odaáll. Szereti, ha figyelnek rá, de láthatatlanná tud válni.

A nők különbözők. Mégis – mint a diók – annyira egyformák.

A nő minden!

 

A 40 éves nő már ne ugráljon, mert ciki? | Blog

Sok nő negyvenes éveihez közeledve, nem szívesen árulja el életkorát. Arról már nem is beszélve, hogy utána mi van? Mármint korilag. Sokszor gondolják azt bizonyos dolgokról, hogy ez már nem nekik való, vagy kinevetik őket, ha új dolgot próbálnak ki. Nem is gondolnád, hogy mennyi minden új dolog kezdődhet el!

Csak1Blog.Hu

Életmód Magazin és Blog | Csak Neked! Egy női oldal, ami kikapcsol, gondolatokat ébreszt, tanácsot ad, véleményt formál. Köszönjük, hogy benéztél! 3

About Csak1Blog