A kék lapát | Blog | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
A kék lapát | Blog

A kék lapát | Blog

Marhára beteg vagyok, pont egy hete nem mozdultam ki még az erkélyre se. Úgy döntöttem, hogy ebben a csodás időben kiviszem sétálni a bacikat, hátha kedvet kapnak és leszállnak rólam. A leszállás elmaradt. A séta közben csak egy szürke Gerlepár landolt pár méterre tőlem egy homokozó közelébe, ahol épp két iszonyatosan édes kis manó, heves vitában volt.

A kék lapát

Egy kisfiú, egy kislány. A kis srác egy kék homokozó lapáttal hadonászott, ami nagyon is illett a kis kék gatyájához. A kislány valamivel kisebb volt. Hiába ugrált nem érte el a kis csóka kezét, amivel a magasba emelte az ominózus tárgyat. Olyan, 3 év körüliek voltak.

Picit lassítottam lépteimen, hogy kifüleljem mi a vita tárgya? Kérlek szépen, nem fogod elhinni: a csodás kék színű homokozó lapáttal gyűlt meg a bajuk. Igen. Egy. Na most az ugye az az egy lapát, az mindenkinek kell! A piros épp nem. A sárga sem. Csakis a kék. Mintha válási per kellős közepébe csöppentem volna. Érvelés. Vádak. Bizonyítékok. Kinél meddig volt. Kié a lapát. Ki adta kinek. Stb.

Mindeközben az anyukák, valami csip-csup ügyön pörögtek: miért nem fogyott még le a Gizi? Vagy valami hasonló, marha fontos dolog. A fogyásban biztos vagyok, csak a Giziben nem. De ez egy másik sztori. Pont leszarták mi történik.

Ekkor a kislány megelégelte a sikertelen ugrándozást. Lehajolt és egy maroknyi homokot szórt a pertársa arcába. Upsz! Ebben a pillanatban elengedte a KÉK lapátot a fiúcska, amire villámgyorsan rárabolt a kiscsaj és vad futásba kezdett. A homokozó széléig jutott, ahol egy baromi nagyot taknyolt és a kék lapát immáron szabadon repült a Gerlepár felé. Huss! Ennyi volt a nyugis vasárnapi madárszerelem.

Az egyik törpi jobban üvöltött a másiknál. Anyukák felugrottak és ki-ki a maga csemetéjéhez vágtázott a legújabb divatot követő patáival.

Pikk-pakk gondosan kikérdezték a gyerekeket, majd mindketten arra a megállapításra jutottak, hogy a másik gyerek a hülye. Ennek hangot is adtak. Oroszlán módjára vágták a szitkokat a másik fél felé. Simba üvöltése kutya füle volt a szóváltáshoz, ha decibelben kell mérni. A kicsik is kánonba visítottak, mintha valamiféle verseny alakult volna ki. Aki a hangosabb, annak van igaza.

Mindeközben a kék lapát árván, csendben feküdt a bokor alján.
A két dúvad miss, vad pakolásba kezdett. Szépen sorba szedték a homokozó-szett darabjait, mindenki a saját bejáratú Tesco nejlon zacskójába. Közben meg-meg botlottak patáikban és oda-oda szúrtak egy-egy sértést még az ellenségnek.
Mikor összepakoltak mindketten a gyermekük nevét visítozva forgolódtak, kinek a kölyke merre van?

A két kis lurko a bokornál volt és vadul nevetve tépkedték a leveleket. Hatalmas gurgulázások közepette dobálták a leveleket egymásra, önfeledten kacagtak a kék lapáton taposva…

A legrosszabb könyvtárba járó arcok és én | Blog

Nem tudom mennyire divat még a könyvtárba járás, de nekem most kellett egy olyan anyag, amit csak ott lelhettem meg, Hiába az internet, a Google, sehol nem találtam alkalmas anyagot a témához. Fogtam magam és nagyon kelletlenül, de elindultam.

About Csak1blog