A gyönyörű csillogó, egészséges haj titka | Életmód | Csak1Blog.Hu
OLVASTAD MÁR? >>
A gyönyörű csillogó, egészséges haj titka | Életmód

A gyönyörű csillogó, egészséges haj titka | Életmód

A kereskedelmi forgalomban kapható samponok kémiai és vegyi összetevőitől nem árt néha megtisztítani hajunkat. Erre a célra a legalkalmasabb háztartási szódabikarbóna.

A szódabikarbóna egyedülálló tisztító tulajdonságokkal bír, ezért alkalmanként hajunk ápolására is használhatjuk.

A szódabikarbónát fel lehet használni a haj simítására is vízzel elkeverve, samponként vagy kondicionálóként. A szódabikarbóna a hajmosás során eltávolítja a hajszálakon megtapadt szennyeződéseket és kémiai anyagokat és sokkal jobban megtisztítja a hajat, mint sok drága piaci termék. Száraz használata esetén eltávolítja a felesleges faggyút, így megszünteti a haj zsírosodását, így a fejbőr és a hajszálak is hidratáltak lesznek.

Használata

A haj tisztításához adjunk egy teáskanál szódabikarbónát a samponhoz, majd hagyjuk a keveréket a hajon 3-5 percig, ezután öblítsük le. Ezt a kezelést akár havonta is végigcsinálhatjuk, hogy hajunk mindig a maximális fényében ragyoghasson.

Annak érdekében, hogy a haj felesleges zsírtartalmát eltávolítsuk, szórjunk 2 teáskanál szódabikarbónát a száraz hajra, majd egy kefével vagy fésűvel egyengessük el a hajkoronában. A kefék, fésűk tisztításához is felhasználható, ha fél csésze szódabikarbónát feloldunk egy tál meleg vízben és abba áztatjuk be ezeket.

Tiszta hajkefék és fésűk

A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztassa a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében.

Figyelem! A szódabikarbóna egy igen erős lúg, átlagosan 9-es a pH-ja. Éppen ezért, ha túl sokat használunk belőle, akkor a hajunkat legyengítheti, a hajszálakat eltörheti. Ennek ellensúlyozására a legjobb megoldás az almaecet, amit ha a haj átöblítésére használunk, akkor normalizálja annak pH-értékét.

Egészségesen akarok élni! | Életmód

Az egészségünknél nincs fontosabb dolog a világon, hiszen mit ér az életünk, ha betegségekkel küzdünk és nem tudjuk minőségi életet élni. Az első és legfontosabb dolgok, hogy megfogalmazódjon bennünk: Egészségesen akarok élni! De mi is kell ehhez? Életmódváltás, ami kiterjed az étkezésre és a mozgás fontosságára is kiterjed.

Fáj a gyomrod? Itt a megoldás! Életmód

A gyomorégés és a savas reflux egy dologban közös, ez pedig az erős gyomorfájdalom. A túlzott gyomorsav felelős e kellemetlen tünetekért, melyeket sok gyógyszerrel lehet semlegesíteni. A szódabikarbóna egy ősrégi semlegesítő orvosság, ami segíthet megszüntetni a fájdalmakat. Ez az anyag, mivel só, ezért bázikus tulajdonságokkal bír, mivel pH értéke 8-9 körül mozog.

About Csak1blog